Uitnodiging

Uitnodiging

Sinds twee jaar hebben we een nieuwe, mooie en lieve »schoondochter«, de vriendin van onze zoon Larsen. Ze zijn niet getrouwd dus officieel is ze nog helemaal geen schoondochter, maar omdat ze wel zo voelt, noem ik haar altijd graag zo :).

Manca is, net als Larsen, 22 jaar oud en studeert op het moment af aan de biotechnische universiteit van Ljubljana met als studierichting »Voedingswetenschap«. Naast lief en mooi is ze dus ook nog eens slim ;). Maar ze heeft ook nog een ander talent: ze zingt namelijk prachtig!

Manca komt uit een muzikale familie. Haar beide ouders zingen in het kerkkoor en ook haar beide zusjes zingen en allemaal spelen ze verschillende muziekinstrumenten. Zelf speelt ze dwarsfluit. Ze heeft haar talent dus niet van een vreemde :).

Al sinds vele jaren heeft ze zangles en haar eigenlijke opleiding op dat gebied is tot operazangeres. Maar daarnaast zingt ze dus ook »normale« liedjes. Vaste lezers van mijn blog herinneren zich wellicht nog wel dat Manca en haar zus Monika vorig jaar een videoclip hebben opgenomen van een zelf gecomponeerd nummer waarvan de tekst is geschreven door een eerder overleden vriendin van hen. Bine, ik en de kids hebben zelfs nog in de videoclip gefigureerd. Dat was een superleuke ervaring :)! Op onderstaande link kun je de clip bekijken.

Naast het zingen met alleen haar zus, zingen die twee ook in een groep met nog een vriendin en de zus van die vriendin. Die groep heet Amabile. Ze zingen voornamelijk rustige pop en naast het zingen van covers  hebben ze ook vier eigen nummers uitgebracht. Van een van die nummers hebben ze, al een paar jaar geleden, ook een videoclip uitgebracht, namelijk van hun nummer »Sanjam« (Ik droom). Bekijk de clip hieronder.

Zowel Manca en Monika samen, alsmede met hun groep Amabile zingen ze vooral op bruiloften en andere feesten. Je kunt ze dan ook inhuren via hun Facebook pagina Amabile of Manca & Monika.

Ik vind zelf dat ze allemaal prachtig kunnen zingen :). En omdat ze komende zaterdag, na lange tijd (Corona :(), eindelijk weer een concert geven, leek het me leuk om via deze weg degene die in Slovenië wonen of er toevallig komend weekend zijn, uit te nodigen voor dat concert. Het vindt plaats in het dorp waar ze wonen, Ambrus, zo’n kleine 50km vanuit Ljubljana en het begint om 18.00 uur in het Cultureel centrum (Kulturni dom) aldaar. Naast het optreden van Amabile is er ook een gastoptreden van de groep »Imset«, een rockband bestaande uit vier jongens, afkomstig uit Domžale. Hieronder een voorproefje van hun muziek.

Daarom: mocht je in de gelegenheid zijn, hou je van (live) muziek en heb je zin in weer eens een lekker avondje uit? Kom dan aanstaande zaterdag, 23 oktober, gezellig naar Ambrus. Wij gaan natuurlijk allemaal. Zie ik je daar :)?

arlette

3 Comments

  1. Als wij in Slovenië waren hadden we dat vast gedaan. Helaas wordt het niets omdat onze vakantie er op zit. Wordt vast een hele leuke en gezellige avond en ik wens iedereen een fijne, muzikale avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties