»Trški dnevi« in Žužemberk

»Trški dnevi« in Žužemberk

Volgend weekend is het weer zover……de jaarlijkse »Trški dnevi« in Žužemberk. Een gezellig feest in en om het kasteel dat ieder jaar rond het weekend van 15 juli (toevallig Lexi haar verjaardag :)) wordt gehouden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Officieel zijn deze »marktdagen«, zoals wij het zouden vertalen, al op 9 juli begonnen en iedere dag zijn er wel wat activiteiten. Maar het »echte« feest is komend weekend, op zaterdag 17 en zondag 18 juli.

Op zowel de zaterdag als de zondag is er een gezellige markt en staan er op het terrein buiten het kasteel een aantal marktkraampjes met allerlei handgemaakte en regionale producten.

Zaterdagmiddag is er o.a. accordeonmuziek verzorgd door jonge accordeonisten, een wedstrijd »Ješpren« koken en een bijeenkomst en rit van oldtimer auto’s. ’s Avonds om negen uur is er in Dvor ook nog een concert van Adi Smolar, een bekende Sloveense volkszanger.

Op de zondag is er ook op de binnenplaats van het kasteel van alles te doen. Er kunnen verschillende spelletjes gedaan worden, er zijn een aantal (kleine) theater voorstellingen en natuurlijk is het sowieso de moeite waard om het kasteel zelf te bekijken. Het uitzicht vanuit de torens is spectaculair, maar ook de kelderzaal van het kasteel met mooi gewelfd plafond is prachtig om te zien.

Vanaf 14 uur kun je vervolgens genieten van middeleeuwse dansen door de ridders en jonkvrouwen, zwaardgevechten, boogschutters en nog veel meer. Er komen verschillende riddergroepen uit Slovenië, maar ook uit het buitenland, die allemaal apart worden voorgesteld. Iedereen is natuurlijk in prachtige kostuums uitgedost en je waant je echt even in de middeleeuwen :).

Vorig jaar kon het feest wegens Corona helaas niet doorgaan, maar nu mag het toch, weliswaar met de nodige maatregelen. Er is muziek en natuurlijk volop eten en drinken. Dus mocht je in de gelegenheid zijn, dan ben je van harte welkom komend weekend in Žužemberk!

Ps: Het volledige programma vind je op de volgende link: https://www.zuzemberk.si/novice/trski-dnevi-2021/

arlette

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties