Pool Party!

Vorige keer een blog over feestjes en daar ga ik nog maar even mee door want gister en vandaag had onze zoon Larsen, van 21, een »Pool Party« bij ons in de tuin. Hij is normaal altijd erg druk en sinds 2 jaar speelt zijn leven zich voornamelijk af in Ljubljana, waar hij aan de universiteit voor Computer science en informatica studeert. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijfje (Beesmetic.com) en is hij actief als coach en jurylid bij de »First Lego League«. Een bezige knul dus! Hij heeft al jaren een vaste club vrienden die wij niet vaak zien, omdat ook zij het druk hebben en uit allemaal verschillende uithoeken komen. Nu de zomervakantie is begonnen en iedereen hun schooljaar heeft afgesloten, wilde hij graag een feest organiseren en vroeg ons of hij dat hier mocht doen. Wij hebben een ruim opzetzwembad, wat sinds vorige week weer in de tuin staat en genoeg plek om alle 15! studenten kwijt te kunnen ;).

Dus werd er geld opgehaald in de vriendenclub en gingen pa en ma vrijdagmiddag de boodschappen doen om iedereen van eten en drinken te voorzien. Bine is de BBQ specialist, die ging bakken, en ik heb gezorgd voor de salades. De heren en dames zelf brachten ook nog het één en ander aan drank en zelfgebakken lekkers mee, dus er was meer dan genoeg. Omdat iedereen bleef slapen moest er vanochtend natuurlijk ook ontbeten worden, dus moest er nog melk, ontbijtgranen, brood, kaas en gesneden vlees worden ingekocht.

Gistermiddag kwam de hele club aan en sindsdien staat de oprit vol met auto’s, het terras vol met tafels en stoelen, de huiskamer vol met tassen, rugzakken en bordspellen, de keuken vol met hapjes en drankjes en de tuin vol met tenten.

Ze begonnen de middag met (bord)spelletjes spelen, dat doen ze graag. Iedere keer als er iemand jarig is kopen ze gezamenlijk weer een nieuw spel voor die persoon. In Ljubljana komen ze ook regelmatig bij elkaar voor een »Gamenight«. Waar doet me dat toch aan denken, een stel van die computer »nerds« die bordspellen doen……? Oh jaaaa, Big Bang Theory (De Sloveense versie ;))!

Nadat de tenten opgezet waren en de luchtbedden waren opgeblazen zodat het hele spul kon overnachten, werden de zwembroeken en bikini’s aangetrokken en konden ze afkoelen in het zwembad.

Tegen een uur of vijf begonnen de magen te rommelen en werd de BBQ aangestoken. Bine zorgde weer voor heerlijk gebakken vlees en aardappeltjes en even werd het wat stiller toen iedereen lekker zat te smullen ;). De jongens en meisjes zijn allemaal keurig opgevoed want de tafels werden netjes opgeruimd en alles werd binnen in de keuken neergezet. Ik had natuurlijk wel plastic bordjes, bestek en bekers gebruikt, want anders kon ik de afwasmachine de hele dag laten draaien! Na het eten was het weer tijd voor spelletjes en gezellig samenzijn.

Rond half tien werd het donker (het is hier een uur eerder donken dan in Nederland en dus ook een uur vroeger licht ’s ochtends) en wilde het spul nog een duik in het zwembad nemen. We hadden voor de gein een soort drijvende discobal gekocht, voor in het zwembad, en dat zag er wel gezellig uit. Bovendien was het ook nog eens volle maan, dus dat gaf een leuk plaatje.

Bijna iedereen was toen langzaamaan van het terras naar de tuin verhuisd en zaten op een deken in het gras. Ik bedacht me dat er eigenlijk een kampvuur bij hoorde dus zette we de vuurkorf erbij en daar waren ze erg blij mee. Natuurlijk moesten er toen nog wat worstjes aan een stokje boven gebakken worden :).

Wat een gezellige avond was het en wat fijn dat dat hier kan. De jongelui konden zonder problemen kletsen en lachen en muziek draaien. Tegen de tijd dat wij naar bed gingen waren ze uit zichzelf al stiller geworden, dus we hoefden niet te waarschuwen. De meesten hebben in de tenten geslapen, Larsen met zijn vriendin en onze dochter Lexi op hun eigen kamers en een paar in de huiskamer op de bank. Toen Bine en ik vanochtend beneden kwamen zaten ze al buiten aan het ontbijt en nu zitten ze in twee groepen weer aan een spel :).

Bine zei gister voor de grap: »Ik ben jaloers op Larsen’s ouders«, hahaha. Helaas heeft hij een heel andere jeugd gehad en zoiets als dit was bij zijn ouders never nooit niet mogelijk geweest. Wat fijn dat wij dit wel voor onze kinderen kunnen (en willen) doen en er zelf ook van kunnen genieten. Het opruimen en poetsen komt straks wel weer ;).

arlette

5 Comments

    • De maatregelen waren een tijd geleden al zo goed als opgeheven maar de laatste week zijn het aantal besmettingen weer aan het stijgen en is opnieuw de mondkapjesregel van toepassing. Echter, zo op die dorpjes, in kleine kring, is een feestje geen probleem en mag ook nog gewoon. Ik geloof dat het momenteel zo is dat er maximaal 50 man samen mogen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties