Natte lente

Natte lente

Eindelijk kan ik weer een nieuwe post online zetten! Het spijt me dat het zo lang heeft geduurd sinds mijn laatste post, maar helaas heeft de computer waarop de server stond het begeven en ben ik de afgelopen maand of twee offline geweest. Toen ik twee jaar geleden begon met mijn blog, en nog niet wist hoe het zou gaan, heeft zoon Larsen van een oude pc een server geknutseld waarop mijn blog stond. Wanneer er een probleem was kon hij het wel oplossen. Alleen wisten we toen nog niet dat hij naar Nederland zou verhuizen en dus niet in de buurt was om dit te doen. Nu de pc er dus de brui aan gaf en hij er niet was, moest ik op zoek naar een andere oplossing en dat heeft ene tijd geduurd. Gelukkig heeft een goede vriend afgelopen week tijd gemaakt om me te helpen en gezorgd dat mijn blog weer online is, ditmaal bij een hosting, zodat ik in de toekomst hopelijk nooit meer zo lang offline hoef te zijn. Mijn dank aan deze vriend is groot!

Ondertussen is het al juni en is het de natste lente in Slovenië zover we ons kunnen herinneren. En zoals velen met mij, baal ik er gruwelijk van! In de 20 jaar dat ik hier woon hebben we niet zoveel regen en lage temperaturen gehad in het voorjaar als dit jaar. Ik heb sowieso al een hekel aan regen, dus voor mij is dit weer echt vreselijk balen! Ik snak naar zon en warmte en hoop van harte dat dat er nu eindelijk aankomt en we dan maar een hele mooie, lange zomer en nazomer zullen hebben zodat we in ieder geval nog ene aantal maanden kunnen genieten van zomerse temperaturen, ons terras en ons zwembad :).

Na zaterdag de hele dag flink samen bezig te zijn geweest met ’s ochtends werken (ik), muurtje metselen (Bine) en ’s middags de hele tuin maaien (Bine en ik), wilden we gister lekker relaxen en de zon opzoeken.

Ook al was het ook aan de Adriatische kust ook niet zo warm en zonnig als normaal rond deze tijd, besloten we toch om weer een dagje daarheen te rijden. We hebben vorig jaar een mooi, nieuw aangelegd strand ontdekt waar het prima toeven is dus dat werd ons doel. We vertrokken met 17 graden en regen, maar een kleine twee uurtjes later ging de temperatuur snel omhoog en bij aankomst op het strand was het 24 graden. Wel behoorlijk bewolkt dus geen zon en het zeewater was brrrrrrr……..koud! Maar na een uurtje of anderhalf verdwenen de wolken en kwam de zon heerlijk tevoorschijn. Uiteindelijk zijn we toch kunnen gaan zwemmen want het water voelde al snel warmer. Het is heel grappig om te merken, maar de bovenste laag van de zee, een centimeter of twintig is koud, maar daaronder voel je warmer water.

Al met al hebben we nog een hele tijd lekker kunnen zonnen en een eerste kleurtje opgedaan en later zijn we nog even gaan shoppen in een winkelcentrum in Rijeka waar ze glazen liften hebben met uitzicht op zee :). Daar ook een hapje gegeten en toen weer op ons gemakje naar huis gereden.

Vandaag gelukkig wel zon dus de deur naar het terras staat open en ik geniet van het uitzicht en onze mooi gemaaide tuin die nu nog wel prachtig groen is door alle regen. Dat is dan het voordeel ervan natuurlijk. Ook mijn vorige maand geplante groente en fruitstekjes zie je bijna met het uur groeien :D. We hebben nog niet hoeven te sproeien. Maar uit ervaringen weten we dat dit al gauw wel nodig zal zijn aangezien de grond hier uit alleen maar rotsen bestaat en het water daardoor direct wegloopt. Wanneer het een weekje niet meer regent zal de grond zo droog en hard zijn als steen. We gaan het zien…… Tot gauw weer lieve lezers!

arlette

2 Comments

  1. Hallo Arlette,
    Mijn naam is Anja en mijn man en ik hebben afgelopen Maart een huis gekocht in Slovenië.
    We zijn net weer terug in Nederland na 3 weken in ons huis te zijn geweest. We zijn druk bezig geweest dus het was niet echt een vakantie, maar wat hebben we genoten van deze tijd. We zijn van plan om in Augustus weer terug te gaan. We hebben ook kennis gemaakt met onze buren beneden in het dal, wat een aardige en behulpzame mensen. Geweldig.

    • Hoi Anja, wat ontzettend leuk! En proficiat met jullie huis :). Waar ligt het ergens? Zijn jullie van plan om hierheen te verhuizen of wordt het een vakantiewoning? Ik wens jullie veel plezier en mocht je eens in de buurt zijn, geef maar een gil ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties