Introductie

Introductie

Eindelijk, mijn allereerste blog! Ik wil al jaren een blog starten, maar had nooit de moed om er daadwerkelijk aan te beginnen. Maar vandaag is de dag!

Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Arlette, ik ben 50 jaar oud en kom uit Nederland. Mijn man, met wie ik dit jaar 27 jaar getrouwd ben, is Sloveen en na 7 jaar samen in Nederland te hebben gewoond, zijn we in 2003 naar Slovenië verhuisd. Het is de beste beslissing die we ooit hebben gemaakt!

Mijn man heet Bine en hij is 53 jaar. Hij werkt als productieleider in Novo mesto, een kleine stad op 30 kilometer afstand van waar we wonen. Bine en ik hebben samen twee kinderen. Onze zoon Larsen is in 1999 in Nederland geboren en is nu 23 jaar oud. Hij studeert computer en informatica in de hoofdstad Ljubljana. Vijf en een half jaar later verwelkomden we onze dochter Lexi, geboren in Kranj, Slovenië. Ze wordt 18 in juli en heeft bijna het derde jaar van de middelbare school erop zitten (daar gaan ze hier op hun 15de heen).

Bine heeft ook een dochter van 32 jaar oud uit een eerdere relatie. Ze is getrouwd heeft twee dochters van 7 en 5 jaar oud en een zoontje van bijna 2 jaar. We zijn dus ook trotse grootouders.

Mijn ouders, Franklin en Huberthie, wonen ongeveer 6 maanden per jaar ook in Slovenië. Na hun pensionering hebben ze in ons dorpje een huis gebouwd en ze spenderen nu 3 maanden in de lente en 3 maanden in de herfst hier. De zomer en winter brengen ze door in hun huis in Nederland.

Ik kan onze huisdieren absoluut niet vergeten in deze introductie! Zoals je snel genoeg zult leren, ben ik een heel grote dierenliefhebber en als Bine me niet tegenhield, zou ons huis gevuld zijn met huisdieren. We hebben er momenteel 4: een hondje genaamd Ivy en drie katten genaamd Gypsy, Cheetah en Max.

Omdat Slovenië zo’n mooi, klein, schoon en veilig land is en ik het hier enorm naar mijn zin heb, vind ik het leuk om mijn leven en ervaringen hier met anderen te delen. Steeds vaker hoor ik verhalen van buitenlanders die een vakantiehuis in Slovenië willen kopen of hier zelfs voorgoed willen komen wonen. Ik heb al verschillende mensen daarbij kunnen helpen. Hopelijk kan ik op deze manier meer mensen helpen en anderen vermaken met mijn verhalen en foto’s in deze blog.
In de volgende weken en maanden kun je kennis maken met mijn familie, ons huis en het schattige dorpje waar we wonen, evenals de prachtige natuur eromheen. Aarzel niet om een ​​opmerking achter te laten of mij vragen te stellen.

arlette

3 Comments

  1. Hoi Arlette,

    Wat leuk en leerzaam om je blog over Slowenië te lezen. Er komen geijk een aantal vragen bij mij op zoals waarom er zoveel huizen leeg staan bij jullie.
    Ik ga je blogs zeker volgen.

    Groetjes Gerlinda

    • Leuk! Heel veel succes gewenst en neem gerust contact op wanneer ik ergens mee kan helpen of wanneer jullie in de buurt zijn voor een kop koffie :). In welke regio gaan jullie wonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties