Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Laat ik om te beginnen iedereen een heel goed, gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen! Hopelijk hebben jullie allemaal een gezellige oudejaarsavond gehad met in ieder geval één, en hopelijk meerdere, geliefde personen. Wij hebben oudejaarsavond rustig, maar gezellig gevierd met ons gezin, gewoon thuis met het spelen van spelletjes, onder het genot van een hapje en drankje.

Samen het nieuwe jaar in 🙂

Ik was blij met het vuurwerkverbod omdat ons hondje Ivy als de dood is voor knallen. Vorig jaar heeft ze 3 uur lang liggen hijgen en trillen. Ik was werkelijk bang dat ze een hartstilstand zou krijgen. Ondanks het verbod werd er ook hier in de omgeving toch een beetje geknald hier en daar, maar in ieder geval een heel stuk minder. Voor Ivy een stuk rustiger.

Het jaar 2020 zit er dus (eindelijk) op en we hopen allemaal dat 2021 een beter jaar gaat worden, vooral een jaar waarin we elkaar weer kunnen bezoeken en knuffelen. Waarin we weer gezellige dingen kunnen doen. Gaan winkelen en dagjes weg bijvoorbeeld. Hier zijn de winkels al zo’n twee maanden dicht en ik heb onderhand wel weer eens zin om te gaan winkelen zeg. Hopelijk kunnen ook alle mondkapjes binnenkort in de prullenbak.

Mijn nieuwjaar begint met plannen voor een eigen bedrijfje. De afgelopen 4 maanden was ik deelnemer aan een overheidsprogramma (PONI) voor het stimuleren van nieuwe ondernemingen. Ik had me daarvoor aangemeld omdat ik zonder officieel werk zat en altijd al droom van het starten van een eigen bedrijfje. Je moest voor de inschrijving een heel uitgebreid formulier invullen waar je je bedrijfsidee uit de doeken moest doen. Tot mijn vreugde (en verbazing) werd ik uitgekozen als één van de twaalf deelnemers van deze eerste groep. Omdat ik de afgelopen jaren »in het toerisme zit«, was mijn bedrijfsidee dan ook op dat gebied, namelijk het aanbieden van vakantieprogramma’s waarmee ik gasten kennis laat maken met het authentieke Sloveense plattelandsleven. Tijdens het programma hebben we, onder begeleiding van verschillende mentoren, ons bedrijfsplan helemaal uitgewerkt. We kregen allerlei workshops en trainingen en leerden alle ins en outs van het starten en runnen van een eigen bedrijf. Het waren vier heel leerzame en ook gezellige maanden waarin ik geweldige mensen heb leren kennen en mijn eigen website op heb kunnen zetten.

Nu ligt het toerisme op het moment nog aardig plat vanwege Corona natuurlijk, maar ik heb goede hoop dat dat dit jaar weer aan gaat trekken. En wanneer dat gebeurt ben ik er klaar voor :). Ik nodig iedereen bij deze dan ook van harte uit om een kijkje te nemen op mijn website: www.myauthenticslovenia.com. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden en feedback is van harte welkom. Natuurlijk zou ik ook heel dankbaar zijn wanneer jullie mijn site met zoveel mogelijk familie, vrienden en kennissen zouden willen delen :).

Na 4 maanden fulltime bezig te zijn geweest met deze plannen en dagelijks 8 uur op kantoor te hebben gezeten met leuke collega’s, zal het weer even wennen zijn om vanaf komende week weer thuis te zitten :(. Maar ik blijf werken aan mijn plannen en hoop iets op te kunnen bouwen zodat ik lekker bezig blijf om gasten een heerlijke vakantie te bieden. Dat is waar mijn passie ligt en waar ik heel veel plezier aan beleef, mijn gasten het authentieke leven van hier laten zien en beleven en mijn eigen ervaringen en kennis met hen delen. Hopelijk kan ik in de toekomst nog vele tevreden gasten gaan ontvangen! Wens jullie me succes?

arlette

4 Comments

  1. Site ziet er leuk uit.
    Wij zijn meestal of in Ljubljana of in Krsko. Afgelopen jaar zijn we in de buurt van Zuckerbergs geweest. Is het ook mogelijk de workshops te doen zonder accommodatie te boeken?

    • Hoi, bedankt voor de reactie. De workshops zijn zeker ook te reserveren zonder boeking. Dat komt binnenkort ook nog op de site :). Neem gerust contact op wanneer je in de buurt bent ;). Hopelijk tot ziens!

  2. Ontzettend leuk en knap van je Arlette! De site ziet er professioneel uit.
    Wij zullen reclame voor je maken!
    Veel succes ermee, blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties