Een toost op het nieuwe jaar!

Een toost op het nieuwe jaar!

En zomaar ineens is het 2022. Het afgelopen jaar is weer voorbij gevlogen, zoals ook de kerstdagen en Nieuwjaar. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om met jullie allemaal een vituele toost uit te brengen en jullie een heel goed, gezond, gelukkig en gezellig nieuwjaar te wensen met zoveel mogelijk hoogtepunten en zo weinig mogelijk dieptepunten!

Voor ons was het afgelopen jaar eigenlijk een heel goed jaar. Er waren zeker ook een paar dieptepunten waar ik verder geen woorden meer aan vuil wil maken want er waren veel meer hoogtepunten waar we van genoten hebben, zoals een aantal heerlijke lange weekendjes weg met zijn tweetjes, mooie wandelingen die we samen met mijn ouders gemaakt hebben, onze zoon die cum laude is afgestudeerd aan de universiteit en in Ljubljana is gaan samenwonen met zijn lieve vriendin en, ondanks Corona, toch een goed toeristenseizoen gehad met aardige en tevreden gasten.

De kerstdagen hebben we doorgebracht met ons gezin en natuurlijk hebben we lekker gegeten. Zoals altijd zorg ik voor het menu, de boodschappen en het bereiden van het kerstdiner. s’ Ochtends eerst met zijn allen ontbeten en daarna natuurlijk de cadeautjes uitgepakt. Daarna een wandeling gemaakt want het zonnetje scheen :).

Dit jaar had ik eerlijk gezegd niet zoveel zin om uitgebreid te koken voor het diner en leek het me leuk om in plaats daarvan eens te fonduen. Wel had ik een lekkere runderbouillon getrokken van vers rundvlees uit het dorp en met daarbij natuurlijk stokbrood en kruidenboter. Ook was er een voorgerechtje in de vorm van een frisse kipsalade met mandarijntjes. Daarna dus de kaasfondue. Ik had kant-en-klare kaasfondue gekocht bij Leclerq en helaas viel die qua smaak een beetje tegen. Volgende keer dus toch maar zelf maken :). Maar gelukkig waren er genoeg lekkere dingen en hebben we alles behalve honger gehad. Als toetje had ik een appel tiramisu die echt heel simpel maar superlekker was. Na het eten hebben we film gekeken en later nog een spel gespeeld.

Oudjaarsavond hebben we samen gevierd met onze dochter, Bine’s zus, haar partner en hun dochter, die even oud is als Lexi. Larsen en Manca waren bij hun vrienden. Wij hebben vroeg in de avond een chocolade fondue gedaan zodat we in ieder geval het fonduesetje dat ik speciaal voor kerst had aangeschaft, nog eens konden gebruiken :). Deze fondue ging er goed in, haha. Lekker met ananas, aardbeien, frambozen, lange vingers, wafels en marshmallows. Caloriebom!!

Daarna gelachen met het spel »Activity« waarbij je in teams een woord moet raden door dit uit te beelden, te tekenen, of te beschrijven. Vooral mijn schoonzus vond het super en wilde maar doorgaan. Om middernacht natuurlijk een fles champagne opengetrokken en op het terras vuurwerk gekeken dat in het dorp werd afgestoken.

Wij vonden het leuk, maar ons hondje Ivy absoluut niet :(. Die heeft weer een paar uur liggen bibberen en hijgen. De volgende ochtend was ze gelukkig weer de oude. Blijft ieder jaar een probleem, ondanks dat ik van tevoren de televisie flink hard zet en haar natuurlijk binnen laat met deuren en ramen dicht. En dan te bedenken dat we in een heel klein dorpje wonen waar er maar heel even wat vuurwerk wordt afgestoken. Arme beestjes in de grote stad :(.

Ik wil graag afsluiten met het uitspreken van de hoop dat dit jaar een goed jaar mag worden. Het spreekwoord »Een betere wereld begint bij jezelf« is meer dan ooit actueel en dus vraag ik jullie allemaal om te proberen kleine stapjes te maken om de wereld een stukje mooier te maken. Help eens een buurtgenoot, ook wanneer het je misschien niet zo goed uitkomt, eet minder vlees, ga eens  wandelen met asielhonden, probeer je wat vaker in een ander in te leven en begrip op te brengen voor een andere mening en ben gewoon vriendelijk, zo vaak mogelijk :). Je zult zien dat je je beter gaat voelen en dat je die vriendelijkheid ook vaker terug zult krijgen. Een goed jaar gewenst en succes met alles wat je gaat doen!!

Een betere wereld begint bij jezelf

arlette

2 Comments

  1. Ik wens een heel gezond en gelukkig Nieuwjaar 2022. Hoop een leer het geluk te hebben dat we elkaar treffen. Lieve groetjes Elma Skerbis-van Veghel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties