Avontuur op Malta

Avontuur op Malta

Trouwe lezers hebben waarschijnlijk wel meegekregen dat ik voor mijn 50ste verjaardag een reisje naar Matla cadeau heb gekregen. Dat was een geweldige verrassing! Op zondag 27 maart was het zover en vlogen Bine en ik vanaf Trieste in Italië naar het kleine eilandje Malta.

We waren er beide nog nooit geweest en hadden er natuurlijk enorm veel zin in. We hadden eigenlijk geen idee wat we ervan konden verwachten. Natuurlijk hadden we wel wat foto’s gekeken op internet en dat zag er goed uit. We houden beide erg van de zee dus op een eiland zitten zou wel moeten bevallen.

We kwamen in de avond aan om ongeveer kwart over zeven en gingen op zoek naar de bus richting ons hotel. De halte was gauw gevonden maar hoe laat de bus nu kwam werd niet echt duidelijk. Na wat navraag zou hij om 8 uur moeten komen maar dat werd 20 minuten over 8. Terwijl we stonden te wachten zagen we hier en daar een auto voorbij rijden met de Maltese vlag uit het raam en juichende mensen erin. Ons eerste idee was dat Malta een of andere belangrijke voetbalwedstrijd had gewonnen. Bine zocht op internet maar kon niks in die trant vinden.

Na een klein uurtje wachten konden we dan eindelijk de bus in en gingen op weg. Ons hotel lag in principe, maar op 10 minuutjes rijden van het vliegveld, maar de bus nam natuurlijk een hele route zodat de rit 40 minuten zou duren. Onderweg werd het donker en toen we in de hoofdstad Valleta aankwamen zagen we ineens hele massa’s feestende mensen, toerende auto’s  en vrachtwagen met aanhangers waarop mensen stonden te dansen en joelen langs grote boxen waar keiharde muziek uit knalde. Voor we het wisten stonden we stil in de drukte en kwamen er vier politiewagens met loeiende sirenes en zwaailichten op ons af. Auto’s moesten terug uit en aan de kant zodat ze langs onze bus door konden rijden. Het was echt een chaos en ik kreeg het er spaans benauwd van. Ik heb de buschauffeur gevraagd wat er aan de hand was en wat bleek? Er waren die dag verkiezingen geweest. Later vertelde een ober van een barretje waar we wat gingen drinken dat de verkiezing was gewonnen door de zittende partij die nu een derde termijn inging. Schijnbaar houden de Maltezen wel van een feestje en nemen ze iedere gelegenheid aan om uit hun dak te gaan, hahaha. Zelfs de volgende dag ging het nog door. Ongelofelijk.

Gelukkig was ons hotel super en de volgende dag hebben we een scooter gehuurd waarmee we drie dagen het hele eiland over zijn gecrost en heel veel hebben gezien. We hadden van tevoren bedacht dat we twee scooters zouden huren zoals we een paar jaar geleden ook hadden gedaan op Korfu. Dat waren 50CC scootertjes waarvoor je geen rijbewijs nodig had. Maar in het hotel verhuurden ze alleen 125CC scooters en daarvoor heb je dus een motorrijbewijs nodig. Bine heeft dat niet maar ik gelukkig wel. Alleen……ik had er helemaal niet aan gedacht om mijn rijbewijs mee te nemen. Dat lag thuis. Gelukkig namen ze genoegen met een foto dus heb ik onze dochter gebeld die er een foto van heeft gemaakt en opgestuurd. Dus namen we één scooter en moest Bine bij mij achterop :). Achteraf gezien was dat eigenlijk een prima oplossing want de weg vinden op Malta viel nog niet mee. Er heel veel grote en drukke wegen en ze rijden er ook nog eens links. Bine kon op deze manier achterop zijn telefoon in zijn hand houden en op de Google maps kijken om mij op die manier steeds te vertellen waar ik heen moest. Dat werkte perfect! Hij heeft af en toe ook wel even een klein stukje gereden hoor ;).

Minpuntje was wel dat er op het einde van dag twee een oude man in een bobcat achteruit tegen onze geparkeerde scooter aanreed waardoor deze omviel en beschadigingen opliep. Toen moesten we de politie bellen want die moest komen om een rapport te maken voor de verzekeringsmaatschappij :(. Maar dat mocht de pret niet drukken ;).

Zoals gezegd hebben we veel gezien. Ik had van tevoren al gelezen dat er op Malta heel wat scenes uit de serie Games of Thrones zijn opgenomen. Vooral Lexi was een enorme fan van die serie dus ik had op internet een lijstje gevonden van de verschillende locaties en die zijn we bijna allemaal afgegaan. Op die manier hadden we steeds een doel en hebben we prachtige plekken/gebouwen gezien. Voor ons was Malta te druk en omdat het ook heel weinig natuurschoon heeft zullen we er niet nog eens heen gaan. Maar ondanks dat hebben we samen enorm genoten, van alles wat we gezien hebben en vooral ook van elkaar :).

arlette

2 Comments

  1. Hoi Arletta,

    Ik ben aan het overwegen om aan het einde van dit jaar een stukje grond met eventueel een huisje in Slovenie te kopen. Ik vroeg me af of jij betrouwbare makelaars kent (die ook een woordje Engels kunnen) die mijn verder kunnen helpen?

    Alvast bedankt voor de moeite!

    Mvg,

    Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 141 andere abonnees

Recente reacties